Lúpežné prepadnutie taxikára, výpátranie páchateľov lúpežného prepadnutia ženy

23.03.2005 Celý región

Lúpežné prepadnutie taxikára\r\nÚrad justičnej a kriminálnej polície OR PZ v Humennom od včera vyšetruje lúpežné prepadnutie Michalovského taxikára.
Dňa 22.3.2005 o 01.15 hod. osobne oznámil na OO PZ v Humennom 28 – ročný taxikár jednej Michalovskej taxislužby, že bol lúpežne prepadnutý v obci Lackovce, okr. Humenné. Policajným šetrením na mieste bolo zistené, že taxikár dňa 22.3.2005 o 01.00 hod. doviezol troch neznámych zákazníkov do obce Lackovce. Jeden zo zákazníkov predstieral, že chce zaplatiť a nastriekal mu do očí nezistený plyn. Druhý z páchateľov mu nezisteným ostrým predmetom viackrát pichol do pravého ramena a tretí páchateľ sa snažil vytrhnúť mu z ruky peňaženku. Poškodený muž z auta vyskočil a začal kričať o pomoc. Následne páchatelia z vozidla ušli na neznáme miesto. Taxikár utrpel rôzne poranenia pravého ramena s dobou liečenia a PN 14 dní. Poškodením bundy mu bola spôsobená škoda 4 500. - Sk. Po páchateľoch bolo vyhlásené pátranie.

Páchatelia lúpežného prepadnutia ženy už vypátraní.
Včera vyšetrovateľ ÚJKP OR PZ v Poprade vzniesol obvinenie pre trestný čin lúpeže spáchaný formou spolupáchateľstva dvom mladistvým Popradčanom .
Menovaní po vzájomnej dohode dňa 22.3.2005 o 02.00 hod. v Poprade na chodníku Ul. Mládeže, pred schodiskom vedúcim na Bajkalskú ul. prepadli 54-ročnú ženu zo Spišského Štiavnika . Jeden ju chytil odzadu okolo tela a rukou jej zakryl ústa a druhý jej prehľadal vetrovku a z pravého vrecka jej vybral peňaženku, dámske náramkové hodinky a finančnú hotovosť vo výške 1 300. - Sk, čím jej spôsobili celkovú škodu vo výške 1 650. - Sk. K zraneniu poškodenej nedošlo. Prípad osobne oznámila
Poškodená žena dňa 22.3.2005 na OO PZ v Poprade. Obvinení sú stíhaní na slobode.

Týranie blízkej a zverenej osoby:
Dňa 21.3.2005 vyšetrovateľ ÚJKP OR PZ v Poprade vzniesol obvinenie pre trestný čin týrania blízkej osoby a zverenej osoby 42-ročnému Kežmarčanovi nezamestnanému, 1 krát súdne trestanému.
Obvinený od mesiaca apríl 2003 až doposiaľ spôsoboval fyzické a psychické utrpenie svojej manželke a svojim dvom deťom, ktorých pravidelne fyzicky napádal, vyhrážal sa im zabitím a vyhnaním z domu, ako aj rozbíjal zariadenie domácnosti, čím u nich vyvolával trvalý strach a stres. Vyšetrovateľom PZ bol zadržaný a ponechaný na OO PZ v Kežmarku na vytriezvenie. Bol spracovaný návrh na jeho vzatie do väzby.
 

Vyberte región

mark